نیمه اول رو باختی؟ مهم نیست! نیمه دوم رو باهم میبریم....

عضویت درشبکه های اجتماعی دکتر معماری

آموزش سیستم سازی در کسب و کار

آموزش سیستم سازی در کسب و کار

 

اگر این جمله به نظرتان زیادی کلیشه‌ای است، این مقاله را از دست ندهید. قرار نیست به شما بگوییم که چگونه یک شبه پولدار شوید! بلکه می‌خواهیم شما را گام به گام پیش ببریم تا از یک متخصص حرفه‌ای به یک مدیر سیستم‌ساز تبدیل شوید. چرا باید این مسیر را طی کنید؟ تا بتوانید کمتر کار کنید، وقت آزاد بیشتری داشته باشید و درآمدتان را افزایش دهید. با آموزش سیستم سازی کسب و کار و چک لیست سیستم سازی همراه سایت دکتر معماری باشید.

سرابی به نام کارآفرینی

داستان شکل‌گیری اغلب کسب و کارهای نوپا از این قرار است:

: فرد متخصصی که حس می‌کند در رشته خود مهارت و تجربه زیادی دارد، از کار کردن برای دیگران، آن هم با یک دستمزد نه چندان دلچسب خسته می‌شود و ناگهان فکری در ذهنش جرقه می‌زند: چرا کسب و کار خودم را نداشته باشم؟ در نتیجه یک سرآشپز حرفه‌ای تصمیم می‌گیرد یک رستوران باز کند. یا یک مهندس معمار خوش فکر یک شرکت ساختمان‌ سازی راه اندازی می‌کند.

حتماٌ خواندن کتاب ( چرا مشاغل ورشکست می شوند؟ ) را توصیه می کنیم…

شما به کمک حرفه های دیگر هم نیاز دارید!

اما یک سرآشپز با تجربه فقط می‌تواند خیلی خوب غذا درست کند. یا یک مهندس معمار فقط می‌تواند در ساخت ساختمان یا هر سازه دیگری موفق عمل کند. برای همین آن‌ها باید افراد دیگری را در کنار خود داشته باشند. از مسئول دفتر گرفته تا طراح وبسایت و گرافیست. خوب تا اینجای کار همه چیز خیلی خوب است. مشکل از جایی آغاز می‌شود که کارآفرین باید در نقش یک مدیر ظاهر شود. اما سررشته چندانی در این کار ندارد.

در یک حالت ایده‌آل در چند برنامه آموزشی شرکت می‌کند و چند کتاب پرفروش می‌خواند. کم کم صاحب کسب و کار تصمیم می‌گیرد خودش وارد گود شود! بر تمام کارها نظارت می‌کند، اغلب کارها را خودش انجام می‌دهد و همه تصمیم‌ها را خودش می‌گیرد.

شما حتما به سیستم سازی نیاز دارید!

نتیجه‌اش چه می‌شود؟ کسب و کار به اندازه‌ای به مدیرش وابسته می‌شود که اگر مدیر یک ساعت سرکار نباشد، همه چیز به هم می‌ریزد. تا جایی که صاحب کسب و کار به خودش می‌آید و می‌بیند خیلی بیشتر از قبل کار می‌کند، اصلاً وقت آزاد ندارد، همیشه استرس دارد، مدام باید همان مشکل‌های تکراری را حل کند و از لحاظ مالی پیشرفت قابل توجهی نداشته. دیگر نه انگیزه‌ای دارد نه آن‌طور که باید و شاید، از کارش لذت می‌برد.

مایکل گربر یک نویسنده، سخنران و بیزنس کوچ حرفه‌ای است که در مشهورترین کتاب خود با نام افسانه کارآفرینی به بررسی دقیق این مسئله می‌پردازد و آمار بسیار جالبی را مطرح می‌کند: هر ساله در آمریکا بیش از یک میلیون کسب و کار راه اندازی می‌شوند. 40 درصد از این کسب و کارها بعد از گذشت یک سال تعطیل می‌شوند. و عمر 80 درصد از آن‌ها به 5 سال نمی‌رسد. اما چرا این اتفاق می‌افتد؟ یکی از مهم‌ترین دلایلش این است که اغلب این کسب و کارها یک حلقه گمشده دارند: سیستم سازی.

اما سیستم سازی در کسب و کار به چه معنا است و چرا به عنوان یک مدیر یا صاحب کسب و کار باید نحوه درست سیستم‌سازی را یاد بگیرید؟

سیستم یک مجموعه‌ به هم پیوسته است که خروجی مشخصی تولید می‌کند. به عنوان مثال می‌توانید سیستم کامپیوتر را در نظر بگیرید. مجموعه‌ای به هم پیوسته از تجهیزات و قطعات که در نهایت یک خروجی مشخص دارد.

سیستم‌ سازی چیست؟

The book of Doctor of Architecture in this regard

سیستم‌سازی کسب و کار به این معنا است که تمامی شرایط فراهم شود تا کسب و کار بتواند به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به حضور صاحب کسب و کار خروجی مشخصی تولید کند. علم سیستم‌سازی به مدیران و کارآفرینان در کاهش وابستگی خود به کسب و کار کمک شایانی می‌کند. این گونه زمانی که در محل کار حضور ندارند، کار‌ها طبق روال عادی و بدون هیچ مشکلی پیش ‌می‌روند.

می‌توان اجزای یک سیستم کسب و کار را به سه بخش تقسیم کرد:

1. افراد

افراد می‌توانند درون سازمان شما مشغول به کار باشند مثل کارمندان و مدیران مجموعه‌تان یا افرادی خارج از سازمان شما باشند که شما برای رسیدن به نتایج مطلوب به آن‌ها نیاز دارید، به عنوان مثال تأمین کنندگان، مشتریان، تکنسین‌ها و تعمیرکاران. به عبارتی افراد شامل تمامی کسانی است که در پیش‌برد کسب و کار تأثیرگذارند.

شک نکنید ارتباط همه چیز است  …

2. اسناد

منظور تمامی فرآیند‌ها از قبیل: چشم‌انداز، مأموریت، مزیت رقابتی و دستورالعمل‌هایی است که روند یک کسب و کار را شرح می‌دهند.

. مواد و تجهیزات

کسب و کار شما برای رسیدن به یک خروجی مشخص، به تجهیزاتی از قبیل کامپیوتر، تلفن، نرم‌افزارهای مختلف، وبسایت، بروشورهای تبلیغاتی و امثال آن نیاز دارد. پیشرفت تکنولوژی رشد سریع کسب و کارها را ممکن کرده و اگر می‌خواهید در بازار به شدت رقابتی دنیای مدرن حرفی برای گفتن داشته باشید، باید به شکل هوشمندانه این تجهیزات را به خدمت بگیرید.

سیستم‌ سازی کسب و کار رمز بقا و موفقیت یک کسب و کار

صاحب یک کسب و کار یا مدیری را در ذهن تصور کنید که هر روز صبح با این سناریوی تکراری مواجه می‌شود:

نگهبان شرکت از خراب شدن سیستم تهویه هوا برای چندمین بار در یک ماه اخیر شکایت می‌کند و از مدیر خود می‌خواهد تا برای این مشکل به شدت حیاتی چاره‌ای بیندیشد!

هنوز چند دقیقه‌ای از ورودش نمی‌گذرد که کارمند بخش حسابداری سراسیمه وارد می‌شود و به او اطلاع می‌دهد چک یکی از مشتریان برگشت خورده و از مدیرش می‌خواهد تا با صاحب چک صحبت کند. در همین اثنا مسئول تولید بابت تمام شدن موجودی یکی از مواد اولیه در انبار و خوابیدن خط تولید به شدت عصبانی است و نمی‌داند چه کار باید بکند. در نهایت نیز مدیر منابع انسانی با این خبر روز او را تکمیل می‌کند:

یکی از کارکنان کلیدی سازمان بی‌هیچ اطلاعی کار خود را ترک کرده و حالا نمی‌دانند چه کسی را باید مسئول رسیدگی به کارهای او کنند. از همه بدتر این‌که سازمان منابع و مدت زمان زیادی را صرف آموزش کارمند مذکور کرده بود و حالا با رفتن او این سرمایه‌گذاری عملاً بر باد رفته است.

اینجاست که سیستم‌ سازی کسب و کار می‌تواند به شما کمک کند. اگر سیستم‌ سازی در کسب و کار را به درستی انجام دهید، دیگر به عنوان یک مدیر موفق نیازی به دخالت در جزئیات و تصمیم‌گیری‌های کوچک نخواهید داشت. زمان شما آزادتر شده و می‌توانید به برنامه‌های دیگر زندگی‌تان مانند: تفریح، استراحت و … بپردازید.

با سیستم‌ سازی همانند یک مدیر واقعی عمل کنید. اکثر مدیرانی که در کسب و کار خود از سیستم‌سازی بی‌بهره‌اند، در بهترین حالت فقط می‌توانند یک کارمند خیلی خوب باشند. زیرا تنها کار‌هایی را که یک کارمند از عهده‌شان برمی‌آید را می‌توانند انجام دهند.

نتیجه‌گیری

It doesn't matter if you lost the first half, we will win the second half together 1

   پیج ویژه مدیران دکتر معماری خیلی کمکتان می کند ( کلیک کنید )

یکی از نکاتی که در کسب و کار‌ها باید بسیار مورد توجه باشد، سیستم‌سازی است. در صورت عدم پیاده‌سازی سیستم‌ سازی کسب و کار نه تنها هیچ کدام از کار‌ها طبق قاعده و اصولی پیش نخواهند رفت، بلکه در کسب و کارتان با شکست مواجه خواهید شد.

اگر سیستم‌سازی به درستی انجام شود، کارکنان به صورت کاملاً مستقل عمل می‌کنند، صاحب کسب و کار وقت آزاد بیشتری در اختیار دارد و می‌تواند به کارهای مهم‌تری همچون مشخص کردن چشم‌انداز نهایی کسب و کار، جذب سرمایه یا رشد و توسعه کسب و کار بپردازد. یا حتی زمان بیشتری برای تفریح کردن یا بودن در کنار خانواده داشته باشد. و میان زندگی شخصی و کسب و کارش به بهترین شکل تعادل برقرار کند. به نظر ایده‌آل و رویایی می‌رسد.

شما کاربران عزیز سایت میتوانید برای دریافت مشاوره و ارتباط با مجموعه دکتر معماری از طریق شماره تماس زیر اقدام نمایید:

021-44408865

یا

پیامک و واتساپ

0912-087-5890

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید
پیمایش به بالا
اسکرول به بالا