چگونه یک مسئول خوب استخدام کنم؟
انتخاب شخصی مناسب برای پر کردن جایگاهی در سطح کارشناس یا مدیر ارشد برای هر شرکت یا سازمانی مشکل است.
شما ابتدا باید تشخیص دهید کدامیک از داوطلب ها متناسب با نیازهای محل کارتان هستند؟ همچنین حقوق متناسب این کار را برای وی در نظر بگیرید. به همین دلیل است که در بسیاری از موقعیتها انتخاب مدیر به یک پروسهی طولانی و حساس تبدیل میشود.
اما گامهای انتخاب یک مدیر خوب چیست؟
برای دریافت این جواب تا انتها با ما همراه باشید.
بگذارید همین اول تکلیف مان را مشخص کنیم:
یک سوال بسیار مهم که قبل از هر انتخاب باید از خودتان بپرسید این است: این فرد با این مشخصات برای مدیریت شرکت مناسب است؟ چه عواملی را باید در نظر بگیریم؟
به کتاب “چرا مشاغل ورشکست میشوند”؟ مراجعه کنید
سریع شروع کنید و در رابطه با کلیدها و سرنخهایی که شما را در انتخاب پیش میبرد فکر کنید، جستجو کنید و بفهمید که دیگران در موقعیتهای مشابه به چه نکته هایی توجه دارند. یک لیست با اولویتهای مختلف تهیه کنید و آمادهی هر سورپرایزی باشید.
نقش یک مدیر یا یک سرپرست خوب
سرپرست خوب نقش چشمگیری در حفظ بهرهوری و روحیهی کارکنان دارد. افرادی که در این جایگاه شغلی موفق هستند، غالبا ترکیبی از مهارت های بین فردی و مدیریتی را دارند؛ همچنین، آنها از شخصیتی قابلقبول، با اعتمادبهنفس و حمایتکننده برخوردارند.
سرپرست عالی در محیط کار تلاش میکند تا به طور مداوم یاد بگیرد، نقاط قوت خود را تقویت کند و نقاط ضعفی را در خود شناسایی کند که نیازمند بهبود هستند.
سرپرست کیست؟
سرپرست، ناظر یا مافوق در محیط کار مدیری است که از نزدیک مسئولیت نظارت گروهی کوچک یا کارمندان بخش خاصی را در سازمان بر عهده دارد. سرپرست بودن به معنای نظارت بر فعالیتهای روزمرهی کارمندان و ارائهی راهنماییهای کمککننده به آنها برای انجام مسئولیتهای شان است.
شک نکنید! ارتباط همه چیز است…
در ادامه، برخی دیگر از ویژگیهای سرپرست خوب و یا به تعبیری یک مدیر خوب را بیان میکنیم:
- کاردان و قاطع است؛
- برای هریک از اعضای تیم خود به طور مساوی ارزش قائل میشود؛
- هم به مدیران و هم به کارکنان احترام می گذارد و توجه میکند؛
- توانایی ارائهی بازخوردهای مثبت و انتقادات سازنده به کارمندان را دارد؛
- اختلافات محیط کار را به سرعت و به شکل منصفانهای مدیریت میکند.
مهارتهایی که یک سرپرست خوب آنها را کسب می کند:
- روی همهی مراحل کنترل داشته باشید
تعادل خوبی بین رد کردن و پذیرفتن داوطلبان برقرار کنید. شناسایی کنید که چه عاملی داوطلبان را به شرکت شما جذب میکند و چه چیزی باعث میشود کارکنان شما بخواهند موقعیت فعلی خود را ترک کنند.
از خودتان بپرسید: آیا این داوطلب به چیزی که ما میخواهیم نزدیک است؟ آیا برای کار ما مناسب است؟
- به تقاضاهای داوطلبان توجه کنید
به مسائلی که داوطلبان میگویند گوش دهید و سعی کنید دلیل تغییر شغل و نقل مکان آن ها را از موقعیتهای کاری مختلف کشف کنید. ممکن است نیاز باشد تا از داوطلبان بخواهید لیستی از تمام دلایلی که باعث تغییر شغل آنها شده تهیه کنند .
- یک جلسه ملاقات در سطح مدیریتی پایین برگزار کنید
یک جلسهی ملاقات بین مدیران در سطح پایین برگزار کنید و گزینه مورد نظر را برای شرکت در این جلسه دعوت کنید تا علاوه بر آشنایی با دیدگاه شرکت شما، دیدگاههای خود را نیز مطرح کند.
این نکته در تمامی مواردی که میخواهید مدیری را استخدام کنید، کارآمد خواهد بود پس بهتر است قبل از نهایی کردن انتخاب، این جلسه را برگزار کنید.
- گذشتهی فرد را بررسی کنید
بررسی گذشته بهترین پیشگو برای انتخاب و استخدام موفق در آینده است و حتی بیشتر از مصاحبه کارساز خواهد بود.
5.از سوال پرسیدن نترسید
با نگاه کردن به داوطلبان از هر زاویه به دنبال صفات و خصوصیات او باشید. عمیقا در رابطه با تجربهی گذشتهی داوطلبان کاوش کنید. از این که خیلی سوال بپرسید نترسید. هدف این است که از هر اتفاق غیرمنتظرهای بعد از استخدام شخص، پیشگیری کنیم.
از خودتانن بپرسید: آیا من می خواهم این فرد را مدیریت کنم؟
- انتظارات مالی فرد مورد نظر خود را شناسایی کنید
ابتدا از انتظار داوطلب آگاهی پیدا کنید. در رابطه با بستههای تشویقی آنها در گذشته بپرسید و اطمینان پیدا کنید با چیزی که شما میتوانید پیشنهاد دهید همخوانی دارد یا خیر.
بعد از این که همهی مسایِل دیگر رفع شدند، به داوطلبان در رابطه با این که پاداشها در آینده چگونه خواهند بود به صورت کامل اطلاعات بدهید. این باید آخرین مساِلهای باشد که قبل از نهایی شدن انتخاب مطرح میشود.
- قبل از انتخاب فرد مورد نظر مطمئن شوید که هیچ شک و دودلی وجود ندارد
زمانی که شما آماده هستید تا انتخاب کنید، داوطلب باید توانایی این را داشته باشد که به چشمان شما نگاه کند و بگوید: “من این شغل را میخواهم”
در این لحظه شما باید مطمئن باشید که پیشنهاد شما قبول خواهد شد. همواره پیشنهاد نهایی را خود و به صورت رو در رو به فرد موردنظر ارائه کنید.
- انتخاب نهایی تان را بکنید
نپرسید:” آیا برای پیشنهاد نهایی آماده هستی؟”
بلکه بپرسید: “آیا حاضری به شرکت ملحق شوی؟”
این موارد به شما کمک خواهند کرد تا تصمیمات مدیریتی بهتری گرفته و افراد مناسبی را استخدام کنید.
- در دسترس بودن و همدلی
سرپرست خوب از نزدیک با تیم خود کار میکند و در صورت بروز سؤال، بحث یا مسئلهای بهراحتی در دسترس کارکنانش قرار دارد. به عنوان یک سرپرست خوب، هنگامی که کارمندان برای شکایت یا ارائهی پیشنهادهایی در ارتباط با محیط کار به شما مراجعه میکنند، باید در دسترس باشید و به سخنان شان گوش دهید. این امر به داشتن مهارتهای مهم اجتماعی، مانند همدلی و هوش هیجانی بالا (به عبارتی آگاهی از احساسات خود و دیگران)، نیاز دارد.
“من با احساسم زنده ام!”
جمعبندی
اگر برای اولین بار است که وارد جایگاه شغلی مدیریت میشوید یا میخواهید به عنوان رهبر تیمی رشد کنید، نکات مطرحشده در این مطلب را در رابطه با ویژگیهای سرپرست خوب بودن به خاطر داشتهباشید. نظارت بر گروهی از افراد در ابتدا میتواند ترسناک یا طاقتفرسا باشد، اما اگر روی پیشرفت تان تمرکز کنید، بهخوبی از پس چالشهای احتمالی برمیآیید. به تواناییهای خود اطمینان داشتهباشید و در صورت لزوم، به دنبال مشاوره، منتورشیپ و آموزشهای بیشتر بروید.
هنگام بررسی اینکه چه عواملی یک سرپرست را تأثیرگذار میکند، به مهارتها و ویژگیهایی توجه کنید که چگونه تیمی از کارمندان را برای رسیدن به هدفی مشترک دور هم جمع میکند.
“نیمه اول و باختی ؟!
مهم نیست نیمه دوم و باهم می بریم.”