نیمه اول و باختی؟ مهم نیست! نیمه دوم رو باهم میسازیم.

تماس : 02144408865

شک نکنید ارتباط همه چیز است

8968

من به شما کمک میکنم خود و نیروهایتان را بهتر مدیریت کنید

تلفن ثابت: 02144408865 تلفن همراه: 09120875890

شک نکنید ارتباط همه چیز است

12 روش برای افزایش عملکرد کارمندان

12 روش برای افزایش عملکرد کارمندان

12 ways to increase employee performance 2

روحیه‌ی سازمانی به ادراک کلی کارکنان، پرسنل و اعضای تیم، در زمان حضور در محیط کاری گفته می‌شود. این ادراک‌ می‌تواند احساسات، نگرش‌ها، تصورات افراد از آینده و رضایت کلی اعضای تیم را در بر گیرد.

روحیه‌ی سازمانی بالا می‌تواند موجب دستیابی به خروجی‌های قابل‌توجه و افزایش بهره‌وری شود؛ با این حال، اگر احساس می‌کنید که روحیه‌ی کارکنان در سازمان شما پایین‌تر از حد نیاز است، می‌توانید از پیشنهادهای موجود در این مطلب برای بهبود آن استفاده کنید.

در این مطلب، شما راه‌های کارآمدی را یاد می‌گیرید که برای تقویت روحیه‌ی عمومی در سازمان مفید هستند. با وبلاگ سایت دکتر معماری همراه باشید.

چرا روحیه‌ی سازمانی اهمیت دارد؟

Why is organizational morale important

شک نکنید ارتباط همه چیز است  …

روحیه‌ی سازمانی می‌تواند عنصر مهمی در تعیین میزان بهره‌وری کلی کارکنان باشد. زمانی که کارکنان از روحیه‌ی بالایی برخوردار هستند و احساس خوبی به محیط کاری خود دارند، قادر به حفظ تعهدات خود نسبت به محیط کاری هستند و از ایفای نقش‌ خود در سازمان احساس غرور می‌کنند.

روحیه‌ی بالای کارکنان می‌تواند پیش‌بینی‌کننده‌ی این مسئله باشد که کارآمدیِ سازمان برای رسیدن به اهداف به چه میزان است.

تفاوت کارکنان با انگیزه بالا با کارمندان بی‌انگیزه چیست؟

یک مدیر حرفه‌ای باید بتواند میزان انگیزه کارکنان را تشخیص دهد و در صورت نیاز برای ایجاد انگیزه در کارکنان سازمان اقدام کند. فهمیدن این موضوع بسیار ساده است. چرا که میزان انگیزه درونی افراد با عملکرد آن‌ها ارتباط مستقیم دارد. در ادامه به مهم‌ترین نشانه‌های افراد با انگیزه و بدون انگیزه اشاره کرده‌ایم و به شما خواهیم آموخت که چگونه می توان در کارکنان انگیزه ایجاد کرد.

نشانه های بی انگیزگی کارکنان

  • بهره وری پایین آمده است
  • کارکنان خسته شده اند
  • اشتباهات زیاد شده است
  • سهل انگاری ها زیاد شده است
  • کیفیت محصولات و خدمات هم پایین آمده است

نشانه های انگیزه بالا در کارکنان

  • تعهد به نتایج و مسئولیت کارها
  • شایعه پراکنی در سازمان خیلی کم است
  • جابجایی و ترک کار کارکنان بسیار پایین است
  • خلاقیت و قوه ی ابتکار در حل مسائل بسیار و محیطی پویا وجود دارد
  • همکاری بین افراد در سطح عالی وجود دارد
  • کارکنان بهترین خدمات را عرضه می کنند

تشخیص اینکه یک کارمند انگیزه کافی دارد یا خیر، به تنهایی کافی نیست. شما به عنوان مدیر بعد از فهمیدن این موضوع باید برنامه‌ای بچینید تا باعث ایجاد انگیزه در کارکنان بی انگیزه و حفظ آن در افراد با انگیزه مجموعه شوید. آموزش حرفه‌ای در این زمینه می‌تواند یک سرمایه گذاری ایده آل برای شما باشد. چرا که افزایش انگیزه به معنی افزایش بازدهی منابع انسانی و افزایش چشمگیر سودآوری سازمان خواهد بود.

در ادامه در سایت دکتر معماری چند نکته مهم برای بهبود عملکرد پرسنل را به شما میگوییم پس تا انتها مقاله با ما همراه باشید.

1. مدیریت زمان:

شیوه ی مدیریت زمان مدیران تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد کارمندان دارد. پیتر دراکر ، در کتاب خود ، “مجری موثر” ، نوشته است که چگونه مدیریت زمان موثر منجر به بهره وری بالا می شود. او  در کتابش سه گام موثر برای مدیریت زمان به اشتراک می گذارد:
اولین قدم، ثبت کردن زمان است. با نوشتن یک گزارش کارهای روزانه میزان زمانی که برای این کارها صرف می کنید، زمانتان را پیگیری کنید و متوجه شوید چگونه زمانتان را مصرف می کنید. نوشتن گزارش روزانه لیستی از کارهای انجام شده به همراه زمان صرف شده باعث افزایش کارآیی کارمندان و عملکرد می شود.
دومین قدم، مدیریت کردن زمان است. با متوقف کردن کارهای غیر ضروری و یا الویت بندی کردن کارها بر اساس اهمیت آن ها زمان خود را مدیریت کنید.
قدم سوم، ادغام کردن زمان است. پس از الویت بندی کردن کارها و کنار گذاشتن کارهای غیر ضروری نوبت آن است که زمان های باقی مانده‌ را با هم ادغام کرده و آن را به کارهای مهمی که زمان قابل توجهی را صرف می کنند اختصاص دهید.
همانطور که می دانیم زمان یک منبع محدود است و در صورتی که از آن به صورت هوشمندانه استفاده شود نتیجه بخش ترین گزینه برای افزایش بازدهی است. در واقع استفاده ی هوشمندانه از زمان به این معنی نیست که برای گرفتن نتیجه ی بیشتر باید زمان کارتان را افزایش دهید؛ در واقع در این راه شما خواهید فهمید که چگونه زمان صرف شده‌تان کاهش و کارآیی و بازدهی‌تان افزایش می یابد.

2. به ارزیابی مجدد کارکنان خود بپردازید

Reevaluate your employees

در اغلب موارد، ممکن است کارمندی وجود داشته‌‌ که در ظاهر با سازمان شما بسیار متناسب ‌باشد، اما در واقعیت شرایط متفاوت باشد و این فرد عامل کاهش روحیه‌ی دیگران باشد. این موضوع می‌تواند به صورت ارعاب کارکنان دیگر از جانب چنین فردی، روحیه‌ی برتری‌جویی نسبت به همکاران، بیان نظرات تحقیرآمیز یا رویکردهای آزاردهنده نسبت به دیگران، نمود پیدا کند.

3. تفویض وظایف به طور موثر:

از اصلی ترین وظایف مدیران کارآمد، تفویض وظایف و اختیار به کارمندان جهت تحقق یافتن اهداف و انتظارات شرکت است؛ اما آن طور که به نظر می رسد این کار به این سادگی ها هم نیست. قبل از تفویض اختیار به کارمندان باید به یک سری نکات توجه شود که در ادامه آن ها را آورده ایم:

  • دستور العمل های واضحی ارائه کنید

در هنگام واگذاری وظایف به کارمندان کاملا واضح باشید. شما باید بدانید که چه انتظاراتی از کامندان خود دارید و از آن ها چه می خواهید و بتوانید در این راه به آن ها آموزش های درست و واضحی را ارائه  دهید.

  • مجموعه توانایی های کارمندان خود را بشناسید

هر کارمندی توانایی های مختص به خود را دارد و آن را به شما ارائه می دهد. شما باید بدانید که کجا و چگونه از این توانایی ها استفاده کنید تا کارتان را انجام دهید.

  • مسیر پیشرفت را پیگیری کنید

پیگیری پیشرفت وظایف محول شده به کارمندان به شما در بررسی عملکرد آن ها کمک می کند. همچنین بهتر است هنگامی که برای کارها زمان تعیین می کنید، در مشخص کردن این زمان کاملا دقیق باشید.

  • شفافیت داشته باشید

شفاف بودن و یا برقراری ارتباط واضح و روشن با کارمندان در مورد اهداف و انتظارات، پیش از محول کردن وظایف به آن ها باعث اطمینان کارمندان و افزایش وفاداری آن ها می شود. به کارمندانتان آزادی دهید تا بتوانند در مورد ترس ها، افکار و ایده هایشان با شما صحبت کنند.
مدیران فعال می دانند، برای این که کارمندانشان مثمر ثمر باشند و عملکرد بهتری ارائه کنند، نباید همه ی کارها را بر دوش آن ها بگذارند. برقراری ارتباط صادقانه بین دو طرف و آگاه ساختن کارمندان از اهداف سازمانی بسیار مهم و ضروری است. همچنین بهتر است گاهی به کارمندانتان این قدرت را بدهید که وظایف انجام سخت را امتحان کنند.

4. تعامل و ارتباط صحیح بین مدیر و کارمند

ارتباط دوستانه و همراهی اعضای مختلف یک سازمان با یکدیگر مهم‌ترین علت ایجاد وفاداری در کارمندان است. دوست داشتن مدیر و سازمان یکی از مهم‌ترین اصول ایجاد انگیزه در کارکنان است. از طرف دیگر، ارتباطات اجتماعی یکی از مهم‌ترین نیازهای ارتباطی ما انسان‌هاست. تأمین این نیاز نیز می‌تواند باعث انگیزش فردی و جمعی در افراد شود. زمانی که کارها به صورت گروهی انجام می‌شوند و مدیر نیز در کنار کارکنان در روند پروژه همراه است، کارمندان انگیزه بیشتری دارند و در نتیجه با بازدهی بالاتری کار می‌کنند.

5. به جای درخواست اطاعت، به آن‌ها مسئولیت واگذار کنید.

هر زمان که از خود پرسیدید: چگونه انگیزه کارکنان را افزایش دهیم؟ به یاد این نکته بیفتید:

نیروهای سازمان شما انسان هستند، نه ربات!

توجه به این نکته روش‌های بسیاری برای ایجاد انگیزه در کارکنان را به شما یاد می‌دهد. سعی کنید به جای اینکه به کارمندان جزء به جزء درباره کارهایی که باید انجام دهند توضیح دهید، به آن‌ها مسئولیت واگذار کنید. البته منظور این نیست که شفاف سازی انجام ندهید و چیزی از شرح وظایف به آن‌ها نگویید. بلکه منظور این است که به آن‌ها اجازه دهید بخشی از وظایفشان را با خلاقیت و به سبک خودشان انجام دهند و مدام مجبور به اطاعت از شما نباشند.

 شک نکنید ارتباط همه چیز است  …

6. نیازی نیست همه خطاها را تنبیه کنید.

وجود یک سیستم پاداش و تنبیه حرفه‌ای در سازمان می‌تواند به ایجاد انگیزه در کارکنان کمک کند. پس اگر کارمندان سازمان شما بی‌انگیزه هستند و از خود می‌پرسید چگونه انگیزه کارکنان را افزایش دهیم، نگاهی به سیستم تنبیه‌های خود بیندازید. شاید آن‌ها با کوچک‌ترین اشتباهی مورد نکوهش قرار می‌گیرند و این موضوع باعث بی‌انگیزگی آن‌ها شده است. برای تنبیه کارکنان به چند نکته توجه داشته باشید.

  • ابتدا مطمئن شوید که کارمند دقیقا می‌داند که باید چه کاری را انجام دهد.
  • فراموش نکنید که انسان ممکن الخطاست! پس اگر اشتباهات کوچک یا اشتباهاتی که بعد از مدت‌ها ایجاد می‌شوند را ببخشید.
  • اگر کارمند شما به دلیل وجود مشکلی خطا کرده است، نه تنها نباید او را تنبیه کنید، بلکه باید در حل مشکلش همراه او باشید.

7. به رشد و پیشرفت کارمندان توجه داشته باشید.

Pay attention to the growth and development of employees

برای استفاده از این روش نیز باید به این نکته توجه کنید: شما با انسان‌ها کار می‌کنید، نه ربات‌ها. شما باید اقدامات مختلفی انجام دهید تا به کارمندان نشان دهید برایشان ارزش قائل هستید و صرفا به چشم ماشین پولسازی به آن‌ها نگاه نمی‌کنید.
انسان‌ها در مسیر زندگی خود هیچوقت روی یک خط مستقیم حرکت نمی‌کنند. آن‌ها یا در حال پیشرفت هستند و یا در حال پسرفت. حتی زمانی که خودشان تصور می‌کنند مسیر زندگی آن‌ها یک خط مستقیم است، در واقع در حال پسرفت هستند. پس برای ایجاد انگیزه در کارکنان باید به آن‌ها کمک کنید مهارت‌های جدید یاد بگیرند، آموزش ببینند و رشد کنند. فراموش نکنید که آب راکد به مرداب تبدیل خواهد شد. آب را جاری کنید!

8. محیط کاری مناسبی برای کارمندان فراهم کنید.

اینکه کار در محیطی فعال و پویا و در میان گروهی از افراد باانگیزه انجام شود، به ایجاد انگیزه در کارکنان کمک می‌کند. پس سعی کنید محیط کاری خود را به گونه‌ای ایجاد کنید که کارمندان در آن احساس آرامش داشته باشند. برخی از ایده‌هایی که در این راستا می‌توانید مورد استفاده قرار دهید را در ادامه بیان کرده‌ایم.

اتاق استراحت درست کنید و در آن تجهیزات مختلف اعم از وسایل پذیرایی و خوراکی و تجهیزات بازی قرار دهید. زمانی که کارمندان استراحت خوبی میان روز داشته باشند، با انگیزه بیشتری به کارهای بعد از ظهر خود خواهند رسید!

  • برای هر تیم فضای منحصر به فردی در نظر بگیرید. اگر همه اعضای سازمان در کنار یکدیگر باشند، بی‌نظمی ایجاد می‌شود. اگر هر فردی به تنهایی کار کند نیز خسته و منزوی خواهد شد. پس بهتر است برای هر تیم فضای منحصر به فردی ایجاد کنید تا در ضمن تعامل‌ کارهایشان را انجام دهند. رعایت اصول کار تیمی باعث ایجاد انگیزه در کارکنان می‌شود.
  • دکوراسیون مناسب برای فضا در نظر بگیرید. رنگ‌ها و دکوراسیون محیط تأثیر بسزایی در روحیه دارند و می‌توانند باعث افزایش انگیزه در کارکنان مجموعه شما شوند.

9. مدیر باشید، نه رییس!

یک مدیر کارمندان را هدایت می‌کند. باعث رشد آن‌ها می‌شود و در واقع با یک تیم به هدف سازمان می‌رسد. اما یک رییس از کارمندان به عنوان ابزار استفاده می‌کند، به آن‌ها اجازه پیشرفت نمی‌دهد و در نهایت به عنوان شخصی که سازمان را به اهدافش رسانده، معرفی می‌شود.

معمولا اعضای سازمان رییس‌ها افرادی بی‌انگیزه هستند که کارهایشان را تنها از سر انجام وظیفه انجام می‌دهند. اما اعضای سازمان مدیران افراد مسئولیت پذیری هستند که وظایفشان را با علاقه انجام می‌دهند و برای تیم و اهداف سازمانی ارزش قائل هستند. مدیرها به خوبی می‌توانند اقداماتی برای ایجاد انگیزه در کارکنان انجام دهند.

10. با کارمندان صادق باشید و کاری کنید که به شما اعتماد داشته باشند.

رابطه‌ای که کارمندان با مدیران دارند، نقش مهمی در ایجاد انگیزه برای کارکنان دارند. اگر هنوز به پاسخ پرسش چگونه انگیزه کارکنان را افزایش دهیم، نرسیده‌اید به رابطه‌ای که با کارمندان دارید، دقت کنید. اگر بین شما فضایی صمیمانه همراه با اعتماد، احترام و صداقت وجود ندارد، ریشه مشکل بی‌انگیزگی کارمندان در همین قسمت است. برای ایجاد انگیزه در کارکنان و اعتمادسازی تنها کافی است با آن‌ها صادق باشید و به وعده‌هایی که می‌دهید، عمل کنید.

11. زمانی را برای تفریح و استراحت در نظر بگیرید.

هر محیط کاری سالمی که در آن افراد با انگیزه کار می‌کنند، چاشنی هم دارد. افراد بخشی از زمان حضورشان در محل کار را به گپ و گفت و برقراری ارتباط با سایر افراد می‌گذرانند. ایجاد چنین فضایی می‌تواند در ایجاد انگیزه در کارکنان تأثیر داشته باشد.

 

12. نظر شما در این خصوص چیه؟

پیشنهاد شما چیه؟؟ گزینه 12 رو شما در بخش کامن ها برامون به اشتراک بگذارید.

 

 

و اما سخن آخر:

اکنون با روش‌های مختلف ایجاد انگیزه در کارکنان آشنا شدید. می‌دانید که باید ابتدا موانع ایجاد انگیزه را از پیش روی آن‌ها بردارید، سپس ارتباط دوستانه‌ای با آن‌ها برقرار کنید و در نهایت ایجاد کنید که کارمندان در آن بتوانند برای خودشان انگیزه ایجاد کنند.

 

Dr_Memari_HRM@    پیج ویژه مدیران دکتر معماری خیلی کمکتان می کند

نیمه اول رو باختی؟

مهم نیست…

نیمه دوم رو باهم درستش می کنیم و می بریم…

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *